Vitamin-egészség

A vitaminok és az ásványi anyagok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. Az egészségünk, szépségünk megőrzése érdekében, a vitaminokat és ásványi anyagokat minden nap pótolni kell. A,B,C,D,E-vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. A gyógynövények segíthetnek különböző elváltozások kezelésében.

Linkek

 

  http://www.saunabau.hu szálkásszőrű tacskó-vitamin igénye Szaffina fűszerkonyhája

Utolsó kommentek

Címkék

albert (1) aloe (1) angolkor (1) antioxidáns (1) anyag (4) anyagok (5) ásványi (10) aszkorbinsav (3) a b c d e (1) a vitamin (4) b (1) b1 vitamin (1) b3 vitaminb5 vitamin (1) b6 vitamin (1) bélféregűző (1) bór (1) bőrfiatalítás (1) b 12 vitamin (1) b 17 vitamin (2) b vitamin (1) C-vitamin (1) cickafark (1) cink (2) citrom (1) citrusfélék (1) csakra vitamin (1) csontritkulás (1) csoport (1) c vitamin (4) d2 vitamin (1) d3 vitamin (1) dió (1) Dió levél (1) d vitamin (2) egészség (16) egészséges (1) egészségmegőrző (1) egészségügyi (1) egészség regeneráció (1) élettani (4) emberi (1) emésztőszervek (1) és (1) e vitamin (3) fahéj (1) fájdalomcsillapító (1) férfi (1) fiatalító (1) fiatalság (1) fluor (1) fogyasztó (1) fogyókórúra (1) fogyókúra (1) fokhagyma (1) folsav (1) folyadék (1) foszfor (1) főtt (1) főzött (1) gyógyhatás (1) gyógynövény (6) gyógytea (1) gyömbér (1) gyömbért (1) gyümölcs (1) Hajpakolás (1) hatás (2) hatása (1) hatóanyagok (1) hiány (1) hormonok (1) hunza (2) hunzák (2) immunerősítő (1) influenzát (1) infrakabin (1) infrakabinok (1) infrasugarak (1) ízek színek (1) jód (2) Kakukkfű (1) kalcium (1) kálium (1) karotin (1) kezelések (1) klór (1) kobalt (1) kókuszolaj (1) kókuszzsír (1) koleszterin (1) koleszterinszint (1) kollagén (2) komplex (1) konyha (1) kovaföld (1) kovaföldnek (1) kozmetikumok (1) kristály (1) kristálysó (1) króm (1) kúra (1) k vitamin (1) mag (1) magnézium (1) mák (1) mellékhatás (1) méregtelenítés (1) molibdén (1) napfény (1) napi vízszükséglet (1) narancs (1) natúr (1) nemi (1) női (1) nyers (1) nyersen (1) nyomelem (3) nyomelemek (1) öko (1) ősi (1) paprika (1) plasztikai (1) retinol (1) réz (1) rüh (1) sárgabarack (2) sárgarépa (1) sebészet (1) (1) szaunakabinok (1) szaunázás (1) szelén (3) szent györgyi (1) szépség (2) szépségápolás (1) szervezetre (1) szódabikarbóna (1) szőlő (1) táplálkozás (1) tőkehalmáj olaj (1) vanádium (1) vas (1) vera (1) vitamin (14) vitaminhiány (2) vitaminok (1) vitaminokat (1) víz (1) vízivás (1) zöldség (1) fejtetű (1) Címkefelhő

Szőlő, egészség

2013.06.30. 11:34 remenyke

A szőlő, mint egészség védő gyógynövény

 

A szőlő az egészségünkre gyakorolt hatása a régmúltra vezet vissza, amely ma már egy kicsit elfeledett.

 

A szőlő értéke az ásványi savak tartalmában van. A legtöbb benne a kálium, valamint jelentős mennyiségű szelén található. A szelénről tudjuk, hogy antioxidáns, elősegíti, befolyásolja a sejtek öregedése elleni küzdelmet.

 

Széleskörű használata a rák elleni küzdelemben van. A szőlőlé kúraszerű fogyasztása addig, amíg tart az idény azoknak a rákbetegeknek is ajánlatos, akik állapota súlyos szakaszban van. Tartalmaz továbbá fitoesztrogént is.

 

A színes szőlő antioxidáns, tehát lényeges szerepet vállal testünk védelmében, az oxigén szabad gyökök elleni harcban.

szőlő_vitamin_egészség_gyógynövény.jpg

 

A szőlő gyógyhatása

 

A herpesz-vírus ellen,nincs hatásos ír. A vírusok ellen csak az egészséges táplálékokban találhatunk gyógyulást. A herpesz ellen jól bevált szer a szőlőlé, abból is a sötét színű. A szőlő olyan anyagot tartalmaz, amely működés képtelenné teszi a vírusokat.

 

Krónikus fáradtság

 

A fáradtság korunk betegsége. Sokan nem is tartják betegségnek, mert nem lehet a fájdalom helyét megállapítani. A hajszoltság, az idegesség, a környezeti szennyeződés, a helytelen, egészségtelen táplálkozás, mind-mind hozzájárul a szervezetünk legyengüléséhez. Ha nem teszünk ellene semmit, hamarosan valamilyen szervi elváltozássá fajulhat.

 

A szőlő a szervezet számára emésztés nélkül közvetlenül is felhasználható cukrot szolgáltat, ezért kúraszerűen különösen ajánlható fizikai gyengeségre, vérszegénységre, idegrendszeri problémára, lábadozás idején, székrekedésre, aranyérre, gyulladásos megbetegedésre, májpangásra, gyomorhurutra és női betegségekre egyaránt.

 

 

 

A szőlőcukor jól hat az izommunkára, különösen a szívizomra. A szőlőt hatásosan alkalmazhatjuk még asztmánál, tüdőtágulatnál, hörghurutnál, szívbetegségeknél, vese, máj és gyomor betegségeinél.

 

 

 

 A szőlőmag olaja is rendkívül értékes, javítja a látást, csökkenti a vér koleszterinszintjét és különböző szívpanaszok esetén javallott.

 

Napjainkban már szinte mindenki ismeri a többszörösen telítetlen zsírsavak egészségvédő és betegségeket megelőző hatását. A szőlő hidegen préselt magolaja gazdag ezekben a szellemi frissességet is adó telítetlen zsírsavakban, amelyek az agy működését is pozitívan befolyásolják. Ma már a táplálék kiegészítők között is megtaláljuk a szőlőmag kapszulát.

 

 

 

A különböző fajták közös sajátossága, hogy a gyümölcs, nem után érő.

 

Az édesebb ízű szőlő sárgásabb színű. A színes szőlőknél a sötétebb színű az értékesebb, mert annak nagyobb az antioxidáns tartalma.

 

A szőlőnek igen nagy a vértisztító és az idegeket erősítő hatása, izomregeneráló táplálék.

A szőlő vitaminokban gazdag táplálék

A szőlő fogyasztása azért is ajánlott, mivel nagyon sokféle vitamint tartalmaz, összetevője egy flavonoid nevű növényi anyag is, amely jelentős fertőzést megelőző, baktérium- és vírusölő hatású. A magja is értékes. A szőlő gyógy-hatóanyagai a sok C- és B-vitamintól kezdve a kálium-, kalcium-, magnézium- és niacin tartalmán át a bioflavonoidokig. A tudomány a szív- és keringési betegségekben tartja leghatékonyabbnak a gyógyerejét. Miután tisztítja az erek falát, segít az érelmeszesedés és vérrögképződés megakadályozásában, a szívizmok rugalmas működésében is. A piros színű szőlő leve és a belőle készült vörösbor jótékony hatású az egészségre, de nem csak az emésztés elősegítése miatt. A piros színű bogyós gyümölcsök, elsősorban a szőlő tartalmaz egy flavonoid nevű növényi anyagot, amely jelentős antioxidáns hatású. A vörösborban található egy anthocyane nevű flavonoid-fajta, amely a jellegzetes lilásvörös színt adja, míg a tannin elnevezésű flavonoid a vörösbor jellegzetes fanyar ízéért felelős.

A szőlő megelőzi a fogszuvasodást.A szőlő természetesen nem pótolhatja a fogmosást.  Ez a hatás a ugyan úgy a mazsolát is jellemzi. Cukor helyett tehát nemcsak a szőlő, hanem a magas gyümölcscukor-tartalmú mazsola is jó, a gyerekeknek is, nem utolsósorban fogkímélő hatása miatt.  

Általánosságban elmondhatjuk tehát, hogy a szőlőt nyugodtan nevezhetjük az egészségünket védő, megóvó gyógynönénynek is.

1 komment

Címkék: egészség vitamin szőlő gyógynövény anyagok ásványi élettani szelén

A bejegyzés trackback címe:

http://vitamin-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr255384302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.