Vitamin-egészség

A vitaminok és az ásványi anyagok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. Az egészségünk, szépségünk megőrzése érdekében, a vitaminokat és ásványi anyagokat minden nap pótolni kell. A,B,C,D,E-vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. A gyógynövények segíthetnek különböző elváltozások kezelésében.

Linkek

 

  http://www.saunabau.hu szálkásszőrű tacskó-vitamin igénye Szaffina fűszerkonyhája

Utolsó kommentek

Címkék

albert (1) aloe (1) angolkor (1) antioxidáns (1) anyag (4) anyagok (5) ásványi (10) aszkorbinsav (3) a b c d e (1) a vitamin (4) b (1) b1 vitamin (1) b3 vitaminb5 vitamin (1) b6 vitamin (1) bélféregűző (1) bór (1) bőrfiatalítás (1) b 12 vitamin (1) b 17 vitamin (2) b vitamin (1) C-vitamin (1) cickafark (1) cink (2) citrom (1) citrusfélék (1) csakra vitamin (1) csontritkulás (1) csoport (1) c vitamin (4) d2 vitamin (1) d3 vitamin (1) dió (1) Dió levél (1) d vitamin (2) egészség (16) egészséges (1) egészségmegőrző (1) egészségügyi (1) egészség regeneráció (1) élettani (4) emberi (1) emésztőszervek (1) és (1) e vitamin (3) fahéj (1) fájdalomcsillapító (1) férfi (1) fiatalító (1) fiatalság (1) fluor (1) fogyasztó (1) fogyókórúra (1) fogyókúra (1) fokhagyma (1) folsav (1) folyadék (1) foszfor (1) főtt (1) főzött (1) gyógyhatás (1) gyógynövény (6) gyógytea (1) gyömbér (1) gyömbért (1) gyümölcs (1) Hajpakolás (1) hatás (2) hatása (1) hatóanyagok (1) hiány (1) hormonok (1) hunza (2) hunzák (2) immunerősítő (1) influenzát (1) infrakabin (1) infrakabinok (1) infrasugarak (1) ízek színek (1) jód (2) Kakukkfű (1) kalcium (1) kálium (1) karotin (1) kezelések (1) klór (1) kobalt (1) kókuszolaj (1) kókuszzsír (1) koleszterin (1) koleszterinszint (1) kollagén (2) komplex (1) konyha (1) kovaföld (1) kovaföldnek (1) kozmetikumok (1) kristály (1) kristálysó (1) króm (1) kúra (1) k vitamin (1) mag (1) magnézium (1) mák (1) mellékhatás (1) méregtelenítés (1) molibdén (1) napfény (1) napi vízszükséglet (1) narancs (1) natúr (1) nemi (1) női (1) nyers (1) nyersen (1) nyomelem (3) nyomelemek (1) öko (1) ősi (1) paprika (1) plasztikai (1) retinol (1) réz (1) rüh (1) sárgabarack (2) sárgarépa (1) sebészet (1) (1) szaunakabinok (1) szaunázás (1) szelén (3) szent györgyi (1) szépség (2) szépségápolás (1) szervezetre (1) szódabikarbóna (1) szőlő (1) táplálkozás (1) tőkehalmáj olaj (1) vanádium (1) vas (1) vera (1) vitamin (14) vitaminhiány (2) vitaminok (1) vitaminokat (1) víz (1) vízivás (1) zöldség (1) fejtetű (1) Címkefelhő

B17-vitamin

2009.12.11. 14:51 remenyke

 

A B-17 vitamin a természetben előforduló vitamin. A mai ember táplálkozási szokásaiból , élelmiszereiből hiányzik a B17-vitamin. A természeti népeknél (hunzák ) azonban  igen nagy mennyiségben  fordul elő ennek a vitaminnak a fogyasztása, ennek következtében mi magunk is megállapíthatjuk, hogy a B17-vitamin nem mérgező.

Krónikus betegségeknek azokat a betegségeket nevezzük, amelyek nem múlnak el maguktól. A krónikus betegségek a szervezeten belül zajlanak le, és nem adhatók át másnak. A rák, mivel mindkét feltételnek megfelel krónikus metabolikus betegség.

A köles egykor a világ vezető gabonája volt. Ma már a búza vette át a helyét. A búzában azonban szinte egyáltalán nincs meg ez a vegyület. Még a teljes kiőrlésű búzában sem található meg.

A rák vitamin hiányának a legjobb bizonyítéka az lenne, ha sok éven át az embereket nitrilozidokban gazdag és általában minden vitaminban, ásványi anyagban, nyomelemekben gazdag ételekkel táplálnánk, és ezt az eredményt vizsgálnák.

Ez az eredmény már megszületett.

A Himalája hegyeiben, Nyugat-Pakisztán, India és Kína között van egy kicsiny királyság, amelyet Hunzának hívják. Az ott élő emberek híresek a hihetetlenül hosszú életükről, és jó egészségükről. Vannak akik 120 évnél is tovább élnek.

Ezek az emberek mentesek a ráktól. Az ételeik a mi átlagos étrendünktől kirívóan eltér. A hunzák étrendje 200-szor több nitrilozidot azaz B17-vitamint tartalmaz.

A legértékesebb ételnek a sárgabarackot tartották. A hunzáknál hatalmas sárgabarack ligetek vannak. A sárgabarackot a napon szárítják, és bőséges mennyiségben fogyasztják.

Számukra a sárgabarackmag a gyümölcs legértékesebb és legízletesebb része.

A magot megőrlik és sűrű olajat préselnek ki belőle. Ezzel a sárgabarackmag-olajjal főznek, az asszonyok még az arcukra is ezt az olajat kenik.

A sárgabarack és a sárgabarackmag a hunzák legfőbb élelmiszere, úgy mint másnál mondjuk a rizs.

A hunzák nyilván nincsenek tisztába azzal a ténnyel,( a nálunk elterjedt hiedelemmel ) hogy a sárgabarackmag magas nitrilozid tartalma miatt nem fogyasztható, mert az igen mérgező hatású. Ők ezt nem tudták, bátran fogyasztották. Az ő népüket nem mérgezte meg. Csak a mi népünknek nem szabad fogyasztani mert mérgező hatású. Vajon miért?

A hunzák megtanulták, hogy a sárgabarack és a sárgabarackmagjának bőséges fogyasztása jobbá teszi életüket.

A hunzák a mindenre használt sárgabarackon kívül, főként gabonaféléken, friss zöldségeken, hajdinán, kölesen, lucernán, borsón, tótbabon, fehérrépán, salátán, bagolyborsón és különféle bogyókon élnek. A fehérrépa és a saláta kivételével, ezek mindegyike tartalmaz nitrilozidot azaz B17-vitamint.

Egy másik népcsoportot is az eszkimókat is vizsgálták a kutatók, ugyanis ennél a népcsoportnál ismeretlen betegség volt a rák.

A hagyományos eszkimói étrend is tartalmaz nagy mennyiségben nitrilozidot. A rénszarvasok és más növényevő állatok húsa, a Rubus mutkanus málnafaj, nagy mennyiségben tartalmaz B17-vitamint.

Még nagyon sok népcsoportnál megfigyelték ezeket a statisztikákat: Kaukázus hegyeiben élő abházok, szinte ugyanolyan egészségesek és hosszú életűek mint a hunzák.

Természetesen ezeknek a népeknek a közös vonása a táplálék, amelyre jellemző, hogy alacsony a szénhidráttartalma, sok benne a növényi fehérje, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, különösen B17-vitaminban.

A B17-vitamin 

 

Mindenki tudja, hogy a cián erősen mérgező, kellően nagy mennyiségben halálos lehet.

A B17-vitamin kémiai szerkezetét tekintve ez a vegyület benzaldehidből, ciángyökből és diszacharidból áll. Azonban ebben a természetes állapotában vegyileg nem reagál, és semmiféle hatása nincs az élő szövetre.
 
A klórgáz hasonlóképpen mérgező, halálos de, amikor nátriummal létesít kötést, nátrium-kloridot keletkezik, és egy viszonylag ártalmatlan vegyület jön létre, amit konyhasóként ismerünk.
Csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a B17 molekulából a ciánt, ez pedig a béta-glükozidász néven ismert enzim, a kibontó-enzim. Amikor a B17 víz jelenlétében érintkezésbe lép ezzel az enzimmel, nem csak cián szabadul fel, hanem a benzaldehid is, mely önmagában is igen mérgező. Szerencsére a kibontó-enzim a testben sehol sincs jelen veszélyes mennyiségben, csak a rákos szövetben, ahol mindig nagy mennyiségben található meg, s ennek a szintje a környező normális sejtekében mérhető szint, több mint százszorosát is elérheti.
 
 

Ennek eredményeképpen a B17 a rákos sejtek területén bomlik fel, mérgező tartalmát a rákos sejtek területén engedi szabadon, és sehol máshol.

 
Létezik egy másik fontos enzim is, a rodanéz, képes semlegesíteni a ciánt, azonnal melléktermékké alakítva azt. Ez az enzim a testben mindenütt nagy mennyiségben jelen van, kivéve a rákos sejtek területén, amelyeket következésképpen nem is véd meg.                                                                                                                                                                                                                                             
 
A rákos sejtekben a B17-vitamin erős méreggé válik. (Ezeket az állításokat kutatások bebizonyították, csak utána kell járni )
 
A B17-vitamin tulajdonképpen egy speciális cukormolekula és egyáltalán nem mérgező.
 
Nagy mennyiségben fordul elő a csonthéjasok magvában, a hüvelyes növényekben, füvekben, gabonafélékben, különösen nagy koncentrációban a sárgabarack magjában található.
A sárgabarack magjából, 10-14 db elfogyasztása ajánlott naponta, vagy is ez a mennyiség elegendő egy egészséges ember számára, a napi B17-vitamin adag bevitelére. A B17-vitaminból elegendő megelőzés céljából ennyit fogyasztani. A már kialakult súlyosabb betegség esetén, ez a B17-mennyiség nem elegendő.
 
A daganatölő hatás kiváltója a természetes cianid és a benzaldehid. Ez a két anyag a B-17 vitaminban cukormolekulává állt össze, hogy táplálja az egészséges sejteket és a szervezetben kialakult tumor sejteket pedig alkotórészeire bomolva megölje. Vízben oldódó vitamin, tehát nem oldódik olajban, zsírban és zselatinban.
Nem rakódik le a szervezetben, hanem dolga végeztével, a vizelettel távozik.
 
Miben található meg?
 
A barackban, az alma, a cseresznye, az őszibarack, a szilva és a sima héjú őszibarack teljes magvában.
Barackmagban, cirokban, kölesben, lóbabban, hüvelyesekben, gabonafélékben.
 
 
 A vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, szervezetünk nem tudja előállítani, ezért, ezeket az anyagokat külső forrásból kell a szervezetünknek biztosítani, minden nap!
 
A súlyosabb betegségek megelőzése céljából, ezek a vitaminokat mindennap be kell juttatni a szervezetünkbe. Mindennap gondosan ki kell választani, hogy az élelmiszerünket honnan szerezzük be. Sajnos nagyon nehéz dolgunk van.

 

 

 

 

1 komment

Címkék: hunza sárgabarack hunzák b 17 vitamin

A bejegyzés trackback címe:

http://vitamin-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr721590441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

1lujza1 2010.10.30. 14:56:01

A B17-vitaminról most hallok először.
Az én kutyusomnak is adni fogok ezután B17-vitamint tartalmazó élelmiszereket.
Nagyon hasznos oldal
Üdv.: Lujza